Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem contact op

Tuin- & timmerwerk

Insectenhotel of insectenhuis

Het insectenhotel of -huis is een voorbeeld van tuin- & timmerwerk. Het doel van dit hotel is onderdak bieden aan verschillende soorten insecten. Insecten zijn onmisbaar in de natuur, dus ook in elke tuin! Om een paar voorbeelden te noemen: lieveheersbeestjes helpen ons in de strijd tegen luizen en bijen en vlinders zijn behulpzaam bij de bestuiving van planten, kruiden en fruitbomen.

Om het voor allerlei insecten in het hotel aantrekkelijk te maken, moeten er materialen in het hotel geplaatst worden waartussen insecten zich plezierig voelen. Hiervoor maken we gebruik van veel verschillende materialen met verschillende structuren. Ieder insect heeft zo zijn voorkeur. Op deze manier kun je aan onder andere aan hommels, bijen, vlinders, gaasvliegen, lieveheersbeestjes en sluipwespen een veilige schuilplek geven.

Materialen insectenhotel

Bij verschillende materialen kun je denken aan een paar stukken haardhout, een bosje riet, een paar oude dakpannen, een plank, een restje klinkers of stoeptegels. Deze materialen krijgen als “vulling” een hele nieuwe bestemming als ze worden gebruikt voor het insectenhotel. Op deze manier lever je een bijdrage aan een stukje harmonie van het leven in de tuin. Het insectenhotel is te koop voor de prijs van €85,- inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Andere voorbeelden van tuin- & timmerwerk

Andere voorbeelden van tuin- & timmerwerk staan op de foto’s hiernaast. Het zijn een aantal projecten die met veel plezier gerealiseerd zijn. Ik vind het zelf belangrijk om dingen te maken waar plezier aan beleefd wordt. Dat geldt bij het maken maar met name in het gebruik ervan. Ook gaat het er vaak om niet alledaagse ideeën uit te voeren in een bijna vanzelfsprekende eenvoud en degelijkheid waarbij creativiteit en functionaliteit elkaar versterken. Maatwerk is hierbij vanzelfsprekend.

DeTimmerschuur voor uw tuin- & timmerwerk

Mocht u zelf ideeën hebben, maak dan gerust een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wanneer ik voor u aan het werk ga reken ik hiervoor per uur €30,-.
Moet er voor de klus gereisd worden hanteer ik de volgende prijzen: de eerste 15 kilometer breng ik geen kosten in rekening, daarna reken ik €0,20 per kilometer.

Een plaats om te bouwen, spelen, leren en experimenteren met HOUT!