Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem contact op

Teksten hout frezen CNC

Tekstborden frezen gebeurt door teksten in hout te frezen met CNC. Via deze methode kan ik met behulp van een bovenfrees (een stuk gereedschap) in hout frezen.  Ik heb mij gespecialiseerd in het frezen van tekstborden tijdens een van mijn experimenten met hout in De Timmerschuur, vandaar dat ik nu ook teksten in hout kan frezen. De bovenfrees heet eigenlijk een “CNC gestuurde portaal frees”. Dat betekent dat deze frees niet manueel wordt bestuurd maar door een interface die signalen doorgeeft van de computer naar de machine. Het proces van het hout frezen begint met de voorbereiding van het te frezen tekstbord in een tekenprogramma en het uit te laten voeren door de portaalfrees. Ik heb mij gespecialiseerd in het frezen van tekstborden tijdens een van mijn experimenten met hout in De Timmerschuur.

Houtsoort tekstborden in hout frezen met CNC

De houtsoort die ik gebruik tijdens het hout frezen met CNC is inlands lariks. De reden hiervoor is dat lariks een levendige tekening heeft en goed bestand is tegen ons klimaat. Wilt u toch een andere houtsoort, neem dan contact met mij op. Ondertussen heb ik al voor diverse klanten tekstborden gerealiseerd. Zo heb ik bijvoorbeeld de opdracht gekregen van het archeologisch historisch openluchtmuseum in Eindhoven om voor hen tekstborden te frezen om te gebruiken als wegwijzer. Het museum heet Het preHistorisch Dorp en bestaat uit zes tijdperken van prehistorie tot aan de 80-jarige oorlog. Gefreesde houten tekstborden komen dus geheel tot hun recht in dit museum. Het spreekt voor zich dat ik er erg trots op ben dat De Timmerschuur deze opdracht kreeg.

Afwerking tekstborden

Naast de voorbereiding van de te frezen tekstborden, kunt u ook de afwerking geheel aan mij overlaten. Na het uitfrezen van de letters worden deze met beits ingekleurd. U bepaalt het lettertype en de kleur van de letters. Ik lever de tekstborden onbewerkt, wilt U deze afgelakt hebben dat doet U dit zelf Heeft u specifieke wensen voor het lettertype, de maten van de borden of de afwerking? Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Werkwijze en prijzen tekstborden

De afgebeelde borden geven een goed beeld wat er mogelijk is om te frezen in hout. Graag wil ik dit type freeswerk of afgeleiden hiervan aanbieden. Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. U geeft via de e-mail de tekst die op het tekstbord moet komen in de juiste maat. Ook kiest u een lettertype en de kleur voor de letters.
  2. Ik maak een freesplan. In dit plan wordt gepresenteerd hoe de gefreesde tekst eruit komt te zien.
  3. U geeft akkoord op het freesplan.
  4. Ik start met frezen en kleuren.
  5. Is uw tekstbord klaar? Dan overleggen we per e-mail hoe het werk naar u toekomt en hoe u betaalt. Levering is mogelijk door heel Nederland.

Prijzen tekstborden

De kosten voor een tekstbord zijn afhankelijk van de grootte. De standaardprijs is € 0,40 per centimeter letterhoogte, per letter/leesteken. De minimale letterhoogte is 4 centimeter. Wilt u kleinere letters gebruiken dan is dat in overleg een mogelijkheid. De hoofdletters zijn bepalend voor de grootte.

Rekenvoorbeeld

Een rekenvoorbeeld om het een en ander te verduidelijken:

De tekst “De Verlokking” heeft 12 letters van 8 centimeter hoog. De kosten voor één letter bedragen 8*0,40 = € 3,20. Voor alle 12 letters is het totaalbedrag dus (3,20*12) = €38,40
Deze tekst zou mooi passen op een tekstbord van bijvoorbeeld 16 * 80 centimeter.

Een plaats om te bouwen, spelen, leren en experimenteren met HOUT!