Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem contact op

Logo frezen

Een logo frezen in hout is het weghalen van materiaal met behulp van roterend gereedschap: een frees. Hout is voor het frezen van logo’s en/of letters een ideale keuze. De Timmerschuur gebruikt inlands lariks voor het frezen van uw logo in hout vanwege de levendige tekening. Ook is deze houtsoort goed bestand tegen het Nederlandse klimaat. Na het frezen van uw logo kan ik al dan niet de letters inkleuren met beits. Kiest u voor de afwerking van het logo, dan gebruik ik een glanzende, transparante buitenbeits. U kunt ook zelf uw logo aflakken. Heeft u specifieke wensen wat betreft lettertype, de maat van uw logo en/of de afwerking, dan kunt u dit met mij bespreken. Neem in dat geval vrijblijvend contact met mij op of vraag een prijsopgave aan.

Techniek logo frezen

De techniek die wordt gebruikt om een logo te frezen is feitelijk dezelfde als die van het frezen van letters voor tekstborden. Enkel de voorbereiding, ook wel “vectoriseren” genoemd, is een stuk tijdrovender. Door het logo te vectoriseren wordt voorkomen dat de tekst en/of afbeelding pixelig of korrelig wordt. Het is een belangrijke voorwaarde voor een goed eindresultaat van uw logo in hout.

CNC logo’s frezen

Ik frees een logo met de methode CNC. CNC logo’s frezen gebeurt met behulp van een interface die signalen doorgeeft van de computer naar de machine. Dezelfde methode wordt door anderen ook voor bewerkingen in metaal en kunststof gebruikt. Vanwege mijn jarenlange ervaring met het frezen in hout, bent u verzekerd van een fraai resultaat én een scherpe prijs voor uw logo.

Toepassing van een gefreesd logo

U kunt een gefreesd logo voor veel doeleinden gebruiken. De Timmerschuur realiseert logo’s in hout zowel voor particulieren als bedrijven. Natuurlijk is het een hele trendy en unieke manier om uw bedrijf te promoten door deze binnen uw bedrijfspand te realiseren. U kunt uw logo ook op bijvoorbeeld een tuinbankje realiseren of misschien heeft u zelf wel een idee? Bekijk voorbeelden van logo’s die ik recentelijk heb gerealiseerd en laat u inspireren. U ziet voorbeelden van logo’s die wel en niet zijn ingekleurd en/of afgelakt.

Let op: als u een logo laat maken en er is sprake van auteursrecht, dan is het uw verantwoordelijkheid om toestemming te vragen om het logo te mogen gebruiken.

Een plaats om te bouwen, spelen, leren en experimenteren met HOUT!